MAROKÁNKY 1

recept na pečené vánoční cukroví

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Pečené vánoční cukroví / Marokánky 1

Na marokánky potřebujete:  0.25 l šlehačky, 250g cukru, 250g kandovaného ovoce (nutná je kandovaná pomerančová kůra), 250g ořechů (vlašské, lískové a mandle), 300g hladké mouky, hořká čokoládová poleva.

Kandované ovoce a ořechy nasekejte nadrobno a smíchejte s cukrem a moukou. Šlehačku nechte velmi krátce přejít varem a vmíchejte ji do směsi. Dobře promíchejte a nechte chvilku odstát. Na plech dejte pečící papír a ze směsi dělejte malé kupičky. V troubě je pomaličku sušte. Jakmile chytnou oranžovohnědou barvu, vyndejte je, stáhněte i s papírem z plechu a nechte vystydnout. Poté je polévejte hořkou čokoládou.

  Další varianty receptu