ČOKOLÁDOVÁ ROLÁDA 1

recept na roládu

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Rolády / Čokoládová roláda 1

Na čokoládovou roládu potřebujete:  150g tmavé čokolády, 6 vajec, 2 lžíce vody, 180g cukru krupice, 30g hladké mouky, 1 lžíce kakaového prášku. Na náplň: 300 ml smetany ke šlehání, 80g mražených jahod (nebo jiného ovoce), cukr k proslazení ovoce.

Plech vyložte pečícím papírem. Čokoládu rozehřejte za stálého míchání ve vodní lázni a nechte mírně vychladnout. Vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny, stačí po dobu asi 10 minut. Tenkým praménkem do směsi vlijte za stálého míchání čokoládu. Mouku a kakaový prášek prosejte a zlehka vmíchejte do pěny. Těsto nalijte na plech. Pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů. Pečící papír poprašte mírně cukrem moučkou a překlopte na něj upečený plát těsta. Odstraňte papír, na němž se těsto peklo. Těsto zabalte i s pocukrovaným pečícím papírem, přikryjte vlhkou utěrkou a nechte vychladnout. Pak roládu rozbalte, naplňte šlehačkou a plátky proslazeného ovoce. Roládu znovu zabalte, pocukrujte, krájejte na plátky a podávejte.

  Další varianty receptu