TŘENÁ BUCHTA S JAHODOVÝM KRÉMEM A ŠLEHAČKOU

recept na moučník

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Třená buchta s jahodovým krémem a šlehačkou

Na třenou buchtu s jahodovým krémem a šlehačkou potřebujete:  5 vajec, 150g cukru, 150g polohrubé mouky. Krém: 0.5 l vody, dva jahodové pudinky, 1/2 l mražených jahod, 1 hrníček cukru, 1.5 másla, sušená šlehačka.

Vejce, cukr a polohrubou mouku umíchejte a upečte. Zatím připravte krém. Vodu, jahodové pudinky a mražené jahody svařte s cukrem a po vychladnutí vmíchejte postupně máslo. Krémem potřete upečenou a vychladlou placku a pak potřete ušlehanou sušenou šlehačkou. Místo šlehačky můžete použít čokoládovou polevu ze tří tyčinek kaštanů a 100g hery.