HOLANDSKÉ KOBLIHY

recept na koblihy

 /  / Recepty / Moučníky, zákusky a dezerty / Beleše, koblihy, lívance, palačinky, vdolky / Holandské koblihy

Na holandské koblihy potřebujete:  300g hladké mouky, 150 ml mléka, 20g droždí, 2 žloutky, 1 jablko, 2 lžičky rozinek, lžička rumu, sůl. Poleva: 100g cukru krystal, 150 ml vody, 100g nugátového krému.

V mouce se solí udělejte dolík, nalijte vlažné mléko, rum, rozdrobte droždí, přidejte žloutky, vymíchejte těsto a přikryté nechejte nakynout. Přidejte nastrouhaná jablka a rozinky. Z hmoty vykrajujte kousky, vkládejte do horkého tuku a přikryté smažte dozlatova. Ještě teplé namočte do polevy. Tu připravte tak, že cukr rozpuštěný ve vodě svařte na polovinu původního objemu a do vlažného sirupu vmíchejte nugátový krém.