VEPŘOVÉ VÁLEČKY SE SMETANOVOU OMÁČKOU

recept na pokrm z mletého masa

 /  / Recepty / Mleté maso / Vepřové válečky se smetanovou omáčkou

Na vepřové válečky se smetanovou omáčkou potřebujete:  350g vepřového ramínka, sůl, pepř, 30g slaniny, 1,5 žemle, 1 cibule, 10g sádla, 30g krupičné mouky, 20g sádla a cibule do kastrolu, 4 lžíce kyselé smetany, vejce.

Maso umelte a dejte do mísy. Přidejte nakrájenou slaninu, sůl, pepř, namočenou žemli, osmaženou nakrájenou cibulku a vejce. Promíchejte, rozdělte na díly, udělejte válečky, obalte je moukou (20g) a dejte do pekáčku péci. Zapečené zalijte vroucí vodou a duste přibližně půl hodiny. Pak je vyndejte, omáčku proceďte a nalijte za stálého míchání do kyselé smetany s umíchanou zbylou moukou. Omáčku povařte.