PLNĚNÉ TLAPIČKY

recept na pokrm z mletého masa

 /  / Recepty / Mleté maso / Plněné tlapičky

Na plněné tlapičky potřebujete:  300g zadního hovězího masa, 300g vepřového boku, 100 ml vody, sůl, pepř, 75g cibule, 120g strouhanky, 30g hladké mouky na vál, 60g rostlinného tuku na pečením, voda na podlévání. Náplň: 30g rostlinného tuku, 75g měkkého salámu, 75g kapií, 2 vejce.

Umletá masa vyšlehejte s vodou, pepřem a solí, přidejte strouhanou cibuli, strouhanku a vše ještě promíchejte. Z hmoty tvořte na pomoučněném válu tenké a široké placičky, na které do středu klaďte kopičku míchaných vajíček s nakrájeným salámem a kapiemi. Plátky přehněte, okraje stiskněte a dejte do tukem vymazaného pekáčku. Pečte v troubě a během pečení podlévejte vodou.