MLETÝ ŘÍZEK V LEČU

recept na pokrm z mletého masa

 /  / Recepty / Mleté maso / Mletý řízek v leču

Na mletý řízek v leču potřebujete:  400g mletého masa, 1 vejce, 150 ml mléka, 5 lžic strouhanky, hladká mouka, sůl, pepř, tuk, 1 lečo, 1 rajčatový protlak, 1 smetana, mletá paprika.

Mleté maso smíchejte s vajíčkem rozdělaným v mléce, přisypte strouhanku, osolte, opepřete a důkladně hmotu propracujte. Potom z této směsi udělejte několik řízků, poklaďte je do rozpuštěného tuku v pekáčku a dejte péct do vyhřáté trouby. Pečte z každé strany 10 minut. Před dopečením řízky zalijte lečem rozmíchaným s rajčatovým protlakem, po chvilce přilijte smetanu, přisypte mletou paprikou a dopečte. Podávejte s těstovinami.