PLNĚNÉ LILKY

recept na pokrm z mletého masa

 /  / Recepty / Mleté maso / Plněné lilky

Na plněné lilky potřebujete:  4 lilky, 100g mletého telecího masa, 50g sušené šunky, 2 vejce, 1 malá cibule, 175g rajčat, 1 lžíce mouky, 6 lžic olivového oleje, 1 stroužek česneku, 20g strouhanky, 1 šálek mléka, sůl.

Lilky omyjte, osušte a podélně rozřízněte. Opatrně vyškrabte dužinu a odložte ji. Lilky vařte v osolené vroucí vodě po dobu 15 minut. Nadrobno nakrájejte vnitřek z lilků, smíchejte s mletým masem a rozmačkaným česnekem. Osmažte na 4 lžicích oleje a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, šunku a rajčata. Na další pánvi na zbylém oleji osmahněte mouku a pomalu za stálého míchání přidejte mléko. Jakmile zhoustne, přidejte směs masa a lilků, přiveďte do varu, odstavte a přidejte jedno rozšlehané vejce. Směsí naplňte dobře okapané lilky. Rozšlehejte další vejce a pokryjte jím lilky společně se strouhankou. Vložte do zapékací misky, trochu podlijte vodou nebo vývarem a pečte dozlatova.