MASOVÉ KOULE V SÝROVÉ OMÁČCE

recept na pokrm z mletého masa

 /  / Recepty / Mleté maso / Masové koule v sýrové omáčce

Na masové koule v sýrové omáčce potřebujete:  500g mletého masa, 2 vejce, sůl, mletý pepř, mletá paprika, 2 lžíce hladké mouky, 1 cibule, 100g nivy, 100g tvrdého sýra, 250 ml smetany na vaření, 100 ml mléka, sádlo na vymazání pekáče.

Cibuli pokrájejte nadrobno a smíchejte ji v míse s masem, vejci, moukou, solí a kořením. Vytvořte koule a skládejte je do pekáče vymazaného sádlem. Podlijte vodou a dejte péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů. Mezitím smíchejte smetanu, mléko a postrouhané sýry. Po 25 minutách pečení zalijte směsí upečené koule a ještě nechte zapéct asi 15 minut. Podávejte s vařenými bramborami nebo těstovinami.