VEPŘOVÉ BURGERY

recept na pokrm z mletého masa

 /  / Recepty / Mleté maso / Vepřové burgery

Na vepřové burgery potřebujete:  4 cibule, 2 lžíce světlého třtinového cukru, 1 lžíce másla, 900g mletého vepřového masa, 1 jablko, 1 vejce, hrst šalvěje, sůl, pepř, 1 lžička oleje, 4 housky, dva lístky rukoly.

Tři cibule nakrájené na kolečka opékejte s cukrem půl hodiny na másle až zkaramelizují. Mezitím smíchejte maso se zbývající nasekanou cibulí, najemno nastrouhaným jablkem, vejcem a šalvějí. Osolte a opepřete podle chuti. Z hmoty vytvořte 4 burgery. Opečte je na oleji 6 až 7 minut z každé strany. Podávejte v opečených houskách, spolu s rukolou a karamelizovanou cibulí.