ČOČKOVÉ RAGÚ

recept na pokrm z luštěnin

 /  / Recepty / Luštěniny / Čočkové ragú

Na čočkové ragú potřebujete:  500g červené čočky, 3 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 3 mrkve, 3 řapíky celeru, 3 stroužky česneku, 2 plechovky rajčat, 2 lžíce rajčatového pyré, 2 lžíce sušeného oregana, 2 lžíce sušeného tymiánu, 3 bobkové listy, 1 l zeleninového vývaru, sůl.

Cibuli, mrkev a celer nasekejte najemno. Na velké hluboké pánvi rozpalte olej, přisypte cibuli, mrkev a celer. Opékejte přibližně dvacet minut do změknutí. Česnek rozmačkejte a dejte ho ke konci opékání do pánve. Na závěr vmíchejte čočku tak, aby se obalila tukem, přidejte rajčata, rajčatové pyré, oregano, tymián, bobkové listy a zeleninový vývar. Přiveďte k varu, upravte teplotu a nechte necelou hodinu probublávat. Po změknutí čočky a zhoustnutí ragú dosolte. Vhodnou přílohou jsou špagety a strouhaný parmazán.