ČOČKOVÉ BOCHÁNKY

recept na pokrm z luštěnin

 /  / Recepty / Luštěniny / Čočkové bochánky

Na čočkové bochánky potřebujete:  200g červené čočky, 100g krupice, 1 lžíce olivového oleje, 1 velká cibule, 4 lžíce citronové šťávy, 1 lžička papriky, 1 lžíčka římského kmínu, svazek máty, svazek petrželky, 1 malý rajčatový protlak, sůl.

Do 1/2 litru vroucí vody nasypte čočku a vařte 15 minut. Přidejte krupici, zamíchejte a nechte 15 minut odstát. Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte ji k čočce spolu s citronovou šťávou, kořením, mátou, nadrobno nasekanou petrželkou a protlakem. Vypracujte tuhé těsto. Lžičkou vykrajujte bochánky a na plechu a pečícím papíru pečte 15 minut.

  Podobné recepty