ŠOULET

recept na pokrm z luštěnin

 /  / Recepty / Luštěniny / Šoulet

Na šoulet potřebujete:  250g hrachu, 200g krup, 60g sádla, 50g slaniny, 1 cibule, česnek, sůl, pepř, majoránka.

Přebraný, propláchnutý hrách namočte na tři hodiny do studené vody, potom jej v téže vodě uvařte doměkka. Přebrané kroupy vyperte dvakrát ve vodě, vsypte do většího množství vařící osolené vody a za občasného míchání je uvařte doměkka. Vařené kroupy oceďte, propláchněte studenou vodou a po okapání smíchejte s měkkým oceděným hrachem, třeným česnekem, rozemnutou majoránkou, pepřem, drobně pokrájenou a na sádle osmaženou cibulí a přisolte. Směs vložte do vymaštěného pekáče, polijte rozškvařenými kostičkami slaniny s vytaveným tukem a zapečte v troubě. Podávejte se zeleninovým salátem.

  Podobné recepty