JEHNĚČÍ KOLÁČE

recept na pokrm z jehněčího masa

 /  / Recepty / Jehněčí a skopové maso / Jehněčí koláče

Na jehněčí koláče potřebujete:  750g mouky, 200g vepřového sádla, 3/4 šálku vody, 10g droždí, 750g jehněčí kotlety, 100g slaniny, 10 snítek šafránu, 100g paprikové uzeniny, pepř, sůl.

Omyjte maso, nakrájejte jej na stejně velké kostičky, nakrájejte slaninu a uzeninu. Lehce osmahněte šafrán. Maso vložte do široké mísy a posypte šafránem. Přidejte sůl a pepř, zamíchejte a přikryjte utěrkou. Nechte odležet v lednici. Do širší mísy nasypte mouku, doprostřed nalijte droždí rozpuštěné ve vlažné vodě, rozpuštěné sádlo a sůl. Zpracujte hmotu, přikryjte a nechte vykynout. Poté těsto rozdělte na 8 částí, každou rozválejte a udělejte jeden větší a jeden menší kruh. Větší vytvarujte a naplňte masem, příkryjte menší častí a spojte okraje. Vložte do zapékací mísy, propíchněte horní část, aby mohla odcházet pára. Potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v předehřáté troubě přibližně půl hodiny.