SKOPOVÉ KOTLETY NA VÍNĚ

recept na pokrm ze skopového masa

 /  / Recepty / Jehněčí a skopové maso / Skopové kotlety na víně

Na skopové kotlety na víně potřebujete:  800g skopového hřbetu, 1.5 dl červeného vína, kousek kapie, 100g žampiónů, 1 cibule, 2 lžíce kečupu, 40g másla, 2 lžíce oleje, mletý pepř, sůl.

Ze skopového hřbetu nasekejte osm kotlet, postranní kosti odsekněte a odstraňte lůj a blány. Kotlety mírně naklepte, osolte, opepřete, prudce opečte po obou stranách na rozehřátém oleji a přeložte na nahřáté talíře. Olej z pánvičky slijte, na pánvičku přidejte máslo, žampióny pokrájené na plátky a cibuli pokrájenou na tenká kolečka, osmažte je, zalijte vínem a kečupem, přidejte kapii pokrájenou na nudličky, sůl a krátce poduste. Kotlety přelijte vařící směsí a podávejte se smaženými bramborovými hranolky.