HOVĚZÍ NA VÍNĚ

recept na pokrm z hovězího masa

 /  / Recepty / Hovězí maso / Hovězí na víně

Na hovězí na víně potřebujete:  1 kg hovězí kýty, 700 ml červeného vína, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 150g slaniny, 4 mrkve, 150g žampiónů, 1 svazek petrželky, 3 bobkové listy, 10 kuliček černého pepře, 20g másla, sůl.

Maso nakrájejte na kostky, mrkev a cibuli na menší stejně velké kusy. Vše dejte do hrnce, zalijte vínem, přidejte bobkový list, černý pepř a dejte do chladu odležet do druhého dne. Slaninu nakrájejte na kousky, opečte ji v hrnci na másle, přidejte cibuli a mrkev z marinády. Opečte dozlatova. Cibuli a mrkev vyjměte, do hrnce přidejte nahrubo nasekaný česnek a kousky masa. Ze všech stran maso opečte, přilijte víno i s kořením a vraťte do hrnce cibuli s mrkví. Osolte, přiveďte k varu a duste pod pokličkou přibližně dvě hodiny. Maso musí být úplně měkké. Po 1 3/4 hodině přidejte očištěné a na kusy nakrájené žampióny. Na talíři posypte nasekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

  Podobné recepty