SVÍČKOVÁ PEČENĚ PO RÝNSKU

recept na pokrm z hovězího masa

 /  / Recepty / Hovězí maso / Svíčková pečeně po rýnsku

Na svíčkovou pečeni po rýnsku potřebujete:  800g hovězího masa z kýty, 50g cibule na kolečka, 1/4 litru červeného vinného octa, lžička celého pepře, lžička hořčičných semínek, bobkový list, sůl. Pod pečeni a na omáčku: 2 lžíce margarínu, 1/4 litru masového vývaru, 2 lžíce červeného vína, 40g rozinek, 40g perníku, lžíce hladké mouky, 3 lžíce kyselé smetany, sůl, petržel, rajčata.

Maso natěsnejte do vyššího úzkého hrnce. Obložte cibulí pokrájenou na kolečka, zalijte červeným vinným octem, 1/4 litrem převařené vody a posypte kořením. Přikryjte pokličkou, postavte do chladu a během 2 až 3 dnů občas obraťte. V pánvi při střední teplotě rozpusťte margarín. Maso vyjměte z marinády, osušte, osolte a po obou stranách opečte. Přidejte vývar, červené víno a 3 lžíce marinády. Přikryjte poklicí a pomalu duste asi 90 minut. Rozinky namočte. Do hladké mouky pomalu vmíchejte kyselou smetanu. Hotovou pečeni vyjměte na talíř a do vypečené šťávy rozmíchejte smetanu. Přidejte rozinky a perník. Mírně povařte. Podávejte s bramborovým knedlíkem.