HOVĚZÍ BIFTEK S OVOCEM

recept na pokrm z hovězího masa

 /  / Recepty / Hovězí maso / Hovězí biftek s ovocem

Na hovězí biftek s ovocem potřebujete:  4 bifteky ze svíčkové á 150g, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžíce oleje, 2 lžíce másla, 2 banány, 4 půlky kompotových broskví, 4 kolečka ananasu, 4 lžičky brusinek, 2 lžíce mandlových lupínků, 1 lžíce hladké mouky, 1/8 l smetany, 1 lžíce sojové omáčky, 1/8 l masového vývaru, 50g prorostlé slaniny.

Z kusu odblaněné svíčkové nařežte plátky 3 až 4 cm tlusté. Naklepejte je hřbetem nože. Po jedné straně potřete olejem, opepřete a naskládejte na sebe. Nechejte proležet. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte podélně rozkrojené banány, půlky broskví naplněné brusinkami, ananas a mandle. Asi minutu rozpékejte, přiklopte a odstavte. Mouku rozmíchejte s trochou smetany, přidejte zbývající smetanu, sojovou omáčku a masový vývar. V druhé pánvi rozškvařte nadrobno nakrájenou slaninu. Steaky na každé straně prudce 1 minutu opékejte, osolte a přidejte k ovoci. Vypečenou šťávu zaprašte moukou a míchejte dokud se nespojí. Dochuťte.