ZNOJEMSKÉ KRŮTÍ PLÁTKY 2

recept na pokrm z krůty

 /  / Recepty / Drůbež a králík / Krůta / Znojemské krůtí plátky

Na znojemské krůtí plátky potřebujete:  5 plátků krůtího masa, 100g kabanosu, 100g znojemských okurek, 1 cibule, 2 vejce, 1 kostka masoxu, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce hořčice, olej, pepř, sůl.

Vejce uvařte natvrdo. Cibuli nakrájejte nadrobno. Okurky, vejce a kabanos nakrájejte na kostičky. Plátky krůtího masa lehce naklepte, z obou stran osolte, opepřete, potřete hořčicí a obalte v hladké mouce. Olej rozpalte v hrnci a prudce na něm krůtí plátky opečte z obou stran. Potom je vyndejte a na zbylém oleji osmažte cibuli. Vraťte zpět krůtí plátky a zalijte je horkou vodou. Přidejte masox a duste pod pokličkou do změknutí. V hrnku rozkvedlejte ve vodě lžíci hořčice a lžíci hladké mouky. Krůtí plátky z hrnce vyndejte a nalijte do něj rozkvedlanou hořčici s moukou. Důkladně promíchejte a přidejte okurky, kabanos a vejce. Dejte zpět krůtí maso a pod pokličkou ještě čtvrt hodiny povařte. Vhodnou přílohou je rýže.

  Další varianty receptu