JEMNÁ KUŘECÍ PEČÍNKA S CITRUSOVOU CHUTÍ

recept na pokrm z kuřete

 /  / Recepty / Drůbež a králík / Kuře / Jemná kuřecí pečínka s citrusovou chutí

Na jemnou kuřecí pečínku s citrusovou chutí potřebujete:  1 kuře, 2 lžičky rozmarýnu, sůl, pepř, mletá paprika, 2 citrony, 1 lžíce mandlových plátků, 250 ml vývaru, 1 lžíce medu, 1 lžíce sherry, 1 lžíce oleje.

Kuře omyjte a osušte. Pod kůži dejte rozmarýn. Osolte, opepřete a potřete paprikou. Omyjte citrony a nastrouhejte kůru. Polovinu citronu vymačkejte, dužinu z druhé poloviny jemně nasekejte. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Citrony a šťávu smíchejte s mandlemi, osolte, opepřete a dejte do kuřete. Svažte a upevněte stehýnka. Zbylý citron nakrájejte na plátky. Kuře dejte do formy prsíčky nahoru, rozdělte na něj plátky citronu a pečte 45 minut. Občas zalívejte vývarem. Kuře vyjměte z trouby a zvyšte teplotu na 250 stupňů. Smíchejte med, scherry, citronovou kůru a olej. Kuře směsí potřete a prsíčky nahoru pečte 5 minut dokřupava. Podávejte s bramborovým salátem.