KUŘECÍ RANEČKY

recept na pokrm z kuřete

 /  / Recepty / Drůbež a králík / Kuře / Kuřecí ranečky

Na kuřecí ranečky potřebujete:  300g kuřecího masa, kůže z kuřete, 150g kuřecích jater, 2 vejce, sůl, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky kari koření, olej, med.

Maso a játra nakrájejte nadrobno a chvíli smažte v rozehřátém oleji, přidejte pepř a kari koření, podlijte trochou vody a duste doměkka. Hotové osolte. Z kůže si připravte 4 až 5 přibližně stejně velkých kousků a na ně rozdělte připravenou směs. Každý zabalte, upevněte grilovací jehlou nebo svažte nití a vložte do pekáče vymazaného olejem. "Ranečky" potřete olejem a pečte je ve vyhřáté troubě asi 20 minut. V průběhu pečení je několikrát polijte výpekem, můžete je potřít i rozpuštěným medem.