KUŘECÍ MASO NA ŠPÍZU

recept na pokrm z kuřete

 /  / Recepty / Drůbež a králík / Kuře / Kuřecí maso na špízu

Na kuřecí maso na špízu potřebujete:  400g kuřecích prsíček, 1 stroužek česneku, 7 lžic oleje, 3 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička kari, 1 velká mrkev, sůl, 1 červený a 1 zelený paprikový lusk, 2 malé cibule, 6 tenkých plátků prorostlé slaniny, sůl a černý pepř.

Maso operte, osušte a nakrájejte na 12 řezů. Česnek oloupejte a prolisujte ho do mísy. K tomu přidejte 4 polévkové lžíce oleje, citrónové šťávy a kari a vše dobře promíchejte. Maso pak do této marinády přidejte, vše spolu promíchejte a nechejte přikryté stát asi 1 hodinu marinovat. Oškrábejte mrkev a nakrájejte na šikmé oválky, které nechejte 3 minuty povařit v osolené vodě. Paprikové lusky rozpulte, odstraňte z nich semínka a vnitřní část, vyperte je a rozkrájejte na kousky. Cibuli oloupejte a rozkrájejte na 8 dílů. Z marinády vyberte kuřecí maso a nechejte ho odkapat. Každý kus masa zabalte do poloviny plátku slaniny. Na každý špíz pak nabodněte 3 závitky, které střídavě proložte zeleninou tak, aby zelenina byla na začátku a na konci. Osolte a opepřete. Špízy pak opékejte 8 až 10 minut za občasného otáčení ve zbylém oleji do křupava. Během opékání je potírejte marinádou. Hotové je podávejte s rýží a různými omáčkami.