Úvod / Komentáře MOŘSKÁ (NEJEN) KUCHAŘKA 

Lenka Světová, Dagmar Derré      Víte, jaká jste kuchařka?

Aktuální cena Olivová kuchařka - Teplíková Jarmila a kolektiv v českých e-shopech: (Zdroj: Heureka.cz, )

Jediná výpravná česká kuchařka věnovaná mořským produktům. Oproti knihám převzatým ze zahraničí má velkou výhodu - reflektuje podmínky na českém trhu a respektuje českého čtenáře, vede ho krok za krokem při poznávání nového a obsahuje mnoho receptů a inspirace. Ryby a dary moře obsahují mnoho zdraví prospěšných látek, zaslouží si proto pevné místo v našem jídelníčku. Nabídka na českém trhu se stále zvětšuje, takže vybrat si může opravdu každý. Víte ale, jak si ze spousty neznámých produktů vybrat? Jak je správně nakupovat a jak si je doma připravit, abyste co nejlépe zužitkovali zdraví prospěšné látky, které rybí maso obsahuje? Nová kuchařka z edice Jídlo jako lék autorek úspěšné Olivové kuchařky přináší mnoho cenných rad pro nákup a zpracování ryb a mořských plodů, najdete mnoho důležitých informací a receptů, které posílí vaše zdraví a podpoří Vaši snahu držet si štíhlou linii. Kniha se zaměřuje na ryby a dary moře, které jsou již na českém trhu běžně dostupné. Orientaci v nich čtenáři usnadní množství informací o všech produktech, použitých v knize, včetně fotografií. Na českém knižním trhu je kuchařka výjimečná nejen množstvím vyzkoušených receptů a profesionálními fotografiemi, ale především úvodní částí, v níž čtenář kromě odborných informací o pozitivním vlivu rybího masa na lidské zdraví najde podrobné popisy postupů přípravy ryb pro vaření a konzumaci s názornými fotografiemi krok za krokem zachycujícími postup.

- Informace, proč jsou ryby a dary moře tak zdravé
- Rady, jak vybírat a nakupovat rybí produkty
- Rady a tipy, jak připravovat, servírovat a jíst ryby a dary moře
- Názorné fotografie postupů přípravy krok za krokem
- Fotografie produktů použitých v receptech pro snazší orientaci na trhu
- Přes 350 receptů s uvedenou energetickou hodnotou a obsahem cholesterolu - Předkrmy a chuťovky, Saláty, Polévky, Hlavní jídla z ryb,    a plodů moře, Těstoviny a rýže, Omelety a pizzy, Recepty pro školáky, Přílohy, Másla, marinády a omáčky, Dezerty vhodné po rybích pokrmech
- Slovníček cizích názvů ryb a lexikon
- Tabulka energetických a nutričních hodnot hlavních jídel

O autorkách:

Ing. Lenka Světová. Publikuje články o zdravém stravování dětí a o vaření, ráda cestuje a poznává místní gastronomii, oblíbila si zejména středomořskou kuchyni.
Dagmar Derré. Svého manžela doprovázela na dlouhodobých pracovních pobytech v Singapuru, v Indonésii, procestovali společně část Asie. Bohaté zkušenosti z cestován,í a zejména znalost gastronomických zvyklostí nyní využívá při publikování v českém tisku.

Obě autorky jsou vášnivé kuchařky. Mají ve své sbírce velké množství osvědčených receptů. Pravidelně publikují na internetových serverech věnovaných jídlu, založily si svou stránku www.olivovakucharka.webgarden.cz

Fotografie receptů: Alena Hrbková
Foodstyling: Milena Volfová

Obchodní informace:
Formát 172 x 240, pevná vazba, 312 stran, 449 Kč, celobarevné
Mnoho fotografií hotových receptů i postupů přípravy
ISBN 978-80-87049-10-5

Nakladatelství Smart Press, s. r. o. vydává úspěšné původní české kuchařky s výjimečnou grafickou úpravou a atraktivními fotografiemi: např. Biokuchařka Hanky Zemanové, Kuchařka Zpátky domů Hanky Michopulu, Kuchařka pro dceru Jany Zatloukalové, zdravé kuchařky v edici Jídlo jako lék.

Zuzana Humpolcová
Redakce: Terronská 985/51, 160 00 Praha 6
E-mail: humpolcova(at)smartpress.cz
Telefon: 233 320 075, Mobil: 775 265 335
www.smartpress.cz

Aktuální cena Mořská (nejen) kuchařka - Světová Lenka, Derré Dagmar v českých e-shopech: (Zdroj: Heureka.cz, )