Úvod / Vaříme

MOŘSKÉ PLODY  

 

mořské plody pro váš stůl  

Kuchařka Mořská (nejen) kuchařka je jediná výpravná česká kuchařka věnovaná mořským produktům. Oproti knihám převzatým ze zahraničí má velkou výhodu - reflektuje podmínky na českém trhu a respektuje českého čtenáře, vede ho krok za krokem při poznávání nového a obsahuje mnoho receptů a inspirace. Ryby a dary moře obsahují mnoho zdraví prospěšných látek, zaslouží si proto pevné místo v našem jídelníčku. Nabídka na českém trhu se stále zvětšuje, takže vybrat si může opravdu každý. Víte ale, jak si ze spousty neznámých produktů vybrat? Jak je správně nakupovat a jak si je doma připravit, abyste co nejlépe zužitkovali zdraví prospěšné látky, které rybí maso obsahuje? Nová kuchařka z edice Jídlo jako lék autorek úspěšné Olivové [celý článek]
RECEPTY Z MOŘSKÝCH PLODŮ   MOŘSKÉ PLODY A ZDRAVÍ

Dušené filé z mořského lososa
Filé na jogurtu
Losos v těstíčku
Marinovaný žralok
Mořská štika na žampionech
Mořský ďas se salátem
Plněné filé z lososa
Svatojakubské mušle s chřestem
Špíz z tygřích krevet se salsou
Treska á la Alois
Závitky z mořského jazyka
Žralok pod stanem

... další recepty.
Mořské plody
Z ryb a mořských plodů získá
člověk oproti běžné stravě
dlouhořetězcové omega 3
nenasycené mastné kyseliny EPA
a DHA. Působí příznivě na oběhový
systém, snižují hladinu
cholesterolu a chrání před
krevními sraženinami, tedy
infarktem, mrtvicí a trombózou.
Rybí maso zlepšuje schopnost se
učit u dětí i dospělých. Ryby
obsahují fosfor, hořčík, selen
a jód. Pokud se jedí celé, tak
i velké množství vápníku.