BAŽANT PO MYSLIVECKU

recept na pokrm ze zvěřiny

 /  / Recepty / Zvěřina / Bažant po myslivecku

Na bažanta po myslivecku potřebujete:  1 bažant, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře, 100g anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 1/8 l bílého vína, 1/8 l vývaru, 250g čerstvých hub, 4 lžíce másla, 150g malých cibulek, 1 lžička solamylu, 4 lžíce smetany.

Bažanta potřete solí a pepřem, obložte anglickou slaninou a svažte. Zahřejte olej v pánvi na střední teplotu, bažanta opečte dohněda, s vývarem a vínem nechte péci při nízké teplotě. Očistěte houby, nakrájejte na malé kousky, 2 lžíce másla zpěňte a houby 4 minuty mírně restujte. Oloupejte cibulky a opečte na 2 lžících másla dozlatova. Bažanta vyndejte, upravte a přikryjte. Solamyl rozmíchejte se smetanou a nechte s vypečenou šťávou vzkypět. Houby a cibuli zahřejte v omáčce a dochuťte.