SEKANÁ ZE ZAJÍCE

recept na pokrm ze zvěřiny

 /  / Recepty / Zvěřina / Sekaná ze zajíce

Na sekanou ze zajíce potřebujete:  1 zaječí předek, játra, srdce, 250g tučného vepřového masa, 3 žemle, 80g slaniny, 1 vejce, 1 větší cibule, sůl, pepř, nové koření, sádlo na vymaštění pekáče.

Dobře omytý zaječí předek vykostěte, maso umelte současně s vepřovým masem a vymelte je žemlemi, které jste namočili do vody a do prosáknutí vymačkali. Do masa přidejte slaninu pokrájenou na kostky, jemně pokrájenou cibuli, vejce, sůl, mletý pepř, mleté nové koření a dobře promíchejte. Ze směsi udělejte šišku, vložte ji do pekáčku vymaštěného sádlem, podlijte trochou vody a pečte. Při pečení sekanou přelévejte vypečenou šťávou a podlévejte teplou vodou. Podávejte s vařenými brambory a s červeným zelím.