DAŇČÍ GULÁŠ

recept na guláš

 /  / Recepty / Guláše / Daňčí guláš

Na daňčí guláš potřebujete:  1 kg předního daňčího masa s kostmi, 300g cibule, mletá paprika, 50g sádla, majoránka, mletý pepř, česnek, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, sůl, 1 sterilovaná paprika, kousek sterilované okurky.

Z daňčího masa odsekněte část kostí, maso nasekejte a opláchněte je ve vlažné vodě. Větší část cibule drobně pokrájejte, osmahněte dorůžova na části sádla, vmíchejte mletou papriku, po zpěnění ji zalijte vodou a přiveďte k varu. Přidejte připravené maso, osolte je, opepřete a potřete utřeným česnekem. Vmíchejte rajčatový protlak a duste pod pokličkou. Při dušení maso občas zamíchejte. Když bude maso napůl dušené, šťávu zahustěte jíškou ze zbytku sádla a z mouky, rozmíchejte a duste do změknutí masa. Ke konci dušení přidejte rozemnutou majoránku. Na talířích posypte guláš drobně pokrájenou cibulí, okurkou a očištěnou pokrájenou paprikou.