SRNČÍ ŘÍZKY S JABLKY A BRUSINKAMI

recept na pokrm ze zvěřiny

 /  / Recepty / Zvěřina / Srnčí řízky s jablky a brusinkami

Na srnčí řízky s jablky a brusinkami potřebujete:  4 řízky ze srnčí kýty, olej, 40g másla, 1 jablko, citrónová šťáva, 2 lžíce brusinek, 2 zrnka pepře, 1 zrnko nového koření, kousek bobkového listu, sůl.

Odblaněné řízky po obvodu nařízněte na třech místech, naklepte, potřete olejem, složte na sebe do misky, proložte kořením a nechte v chladničce několik hodin odležet. Z oloupaného jablka vykrojte jádřinec, jablko pokrájejte na čtyři kroužky, pokapte je vodou, citrónovou šťávou, popřípadě poprašte cukrem a poduste. Řízky osolte, prudce opečte po obou stranách na rozehřátém oleji a přeložte na nahřáté talíře. Část oleje z pánvičky slijte, na pánvičku přidejte máslo a několik lžic vody, za stálého míchání odvařte připečenou šťávu a podlijte jí řízky. Poklaďte je čerstvě dušenými jablky, do otvorů vložte brusinkový kompot a podávejte. Vhodnou přílohou jsou smažené bramborové hranolky.