KANČÍ HŘBET NADIVOKO

recept na pokrm ze zvěřiny

 /  / Recepty / Zvěřina / Kančí hřbet nadivoko

Na kančí hřbet nadivoko potřebujete:  700g kančího hřbetu s kostmi zbavené tuku, 30g slaniny, mletý pepř, 3 lžíce oleje, kousek cibule, mrkev, celer a petržel, 20g hladké mouky, cukr jalovec, nové koření, 20g másla, celý pepř, bobkový list, tymián, kousek citrónu, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce brusinkového nebo rybízového kompotu, 1 dcl červeného vína, sůl, ocet.

Dobře odležené kančí protkněte klínky slaniny, osolte a nechejte krátce odležet. Zeleninu a cibuli pokrájenou na plátky osmažte na oleji, vmíchejte lžičku moučkového cukru a nechejte jej slabě zkaramelizovat. Na připravenou zeleninu vložte maso, podlijte je vodou, přidejte koření, oloupané kolečko citrónu, lžičku octa, rajčatový protlak, sůl a duste pod pokličkou. Při dušení maso obracejte, přelévejte mastnou šťávou a podlévejte horkou vodou. Při dopékání přidejte mouku promíchanou s máslem, po chvíli přidejte brusinkový kompot. Omáčku doplňte vínem, prolisujte, dochuťte citrónovou šťávou, cukrem a solí, přidejte maso pokrájené na porce a dobře jej prohřejte. Podávejte se smaženými bramborovými kroketami a s brusinkovým nebo rybízovým kompotem.