KANČÍ HŘBET NA HOUBÁCH

recept na pokrm ze zvěřiny

 /  / Recepty / Zvěřina / Kančí hřbet na houbách

Na kančí hřbet na houbách potřebujete:  700g kančího hřbetu s kostmi zbavené tuku, 20g slaniny, 40g tuku Hera, 20g másla, 200g čerstvých hub, 2 velké cibule, 1 lžíce hladké mouky, celý pepř, 1 lžíce rajčatového protlaku, kmín, sůl.

Dobře odležené kančí maso protkněte klínky slaniny a osolte. Cibuli pokrájenou na půlkolečka usmažte dozlatova na tuku, přidejte maso, zlehka je opečte po všech stranách, zalijte trochou vody, přidejte rajčatový protlak, koření, sůl a pod pokličkou duste v troubě. Při dušení maso přelévejte mastnou šťávou a podlévejte horkou vodou. Měkké maso vyjměte, šťávu vyduste do tuku, poprašte moukou, osmahněte, zalijte trochou vody, rozšlehejte a dobře povařte. Omáčku prolisujte, přidejte očištěné, pokrájené a na másle podušené houby, maso nakrájené podušené houby, maso nakrájené na porce a krátce je poduste. Podávejte s houskovými knedlíky nebo s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.