SRNČÍ HŘBET NA VÍNĚ

recept na pokrm ze zvěřiny

 /  / Recepty / Zvěřina / Srnčí hřbet na víně

Na srnčí hřbet na víně potřebujete:  700g srnčí kýty nebo hřbetu, 60g sádla, 150g kořenové zeleniny, 50g cibule, 1 citrón, 100 ml červeného vína, 100g brusinek, 100g hladké mouky, 40g slaniny, směs Divoké koření, cukr, sůl, ocet, 1 lžíce rajského protlaku.

Očištěné a odblaněné maso proklínkujte slaninou a osolte. Osmažte na sádle dohněda spolu s cukrem. Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájejte na plátky, zalijte vodou, přidejte citrónovou kůru, Divoké koření a duste v troubě doměkka. Při dušení maso obracejte a podlévejte. Měkké maso vyjměte, zeleninu vyduste na tuk, zaprašte hladkou moukou, zasmažte a zalijte vodou nebo vývarem a vařte nejméně 30 minut. Do omáčky přidejte brusinky, lžíci rajského protlaku, dochuťte octem, citrónovou šťávou, cukrem a před koncem varu přidejte červené víno. Omáčku proceďte. Při podávání nakrájejte maso na plátky, přelévejte omáčkou, ozdobte citrónem, brusinkami a šlehačkou. Jako přílohu podávejte houskový knedlík.