JAHODY S KRÉMEM

recept na pohár

 /  / Recepty / Zmrzliny, pudinky a poháry / Jahody s krémem

Na jahody s krémem potřebujete:  125g jahod, 1 lžička moučkového cukru, 1 plátek bílé želatiny, 75g tvarohu, 1 lžička vanilkového cukru, 75g smetanového jogurtu, 1 lžíce mandlového likéru, 1 lžíce strouhané čokolády.

Jahody omyjte studenou vodou, odstraňte stopky a polovinu nakrájejte na čtvrtiny. Kousky posypte moučkovým cukrem a nechte 10 minut odstát. Želatinu namočte ve studené vodě. V misce smíchejte tvaroh, vanilkový cukr a smetanový jogurt. Mandlový likér lehce zahřejte, želatinu vymačkejte, rozpusťte v mandlovém likéru a vmíchejte do krému. Nakonec vmíchejte i nastrouhanou čokoládu. S pocukrovanými jahodami navrstvěte do vysoké sklenice a nechte 30 minut v lednici. Zbylé jahody rozpulte a dejte navrch sklenice. Až do podávání uchovejte v lednici.