JABLEČNÁ ZMRZLINA

recept na zmrzlinu

 /  / Recepty / Zmrzliny, pudinky a poháry / Jablečná zmrzlina

Na jablečnou zmrzlinu potřebujete:  1/4 l sladké smetany, 2 žloutky, 1 lžíce moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 lžička solamylu, 1/8 l šťávy z jablek.

Sladkou smetanu smíchejte se dvěma žloutky, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a solamylem. Hrnek s hmotou postavte do vodní lázně (do větší nádoby s vodou) a vařte. Krém míchejte a kvedlejte tak dlouho, dokud nezhoustne - ale nesmí se vařit. Pak jej dejte vychladnout a občas zakvedlejte, aby se neutvořil škraloup. Do vychladlého krému vmíchejte šťávu z jablek. Vybírejte z čerstvých nebo kompotovaných jablek, případně zvolte jablečný džem. Krém zmrazte v miskách.