KVĚTÁK ZAPEČENÝ SE SÝREM

recept na zeleninový pokrm

 /  / Recepty / Zeleninové pokrmy / Květák zapečený se sýrem

Na květák zapečený se sýrem potřebujete:  1 květák, 20g másla, 150g čedaru, 250 ml bešamelové omáčky, 1 lžíce strouhanky, sůl.

Květák očistěte a dejte ho do studené osolené vody na čtvrt hodiny. Po vyjmutí ho opláchněte, rozkrojte na čtvrtky a uvařte téměř doměkka. Nechte ho okapat a rozeberte na růžičky. Zapékací misku vymažte máslem a rozložte do ni květák. Čedar nastrouhejte a polovinu smíchejte s bešamelovou omáčkou a přelijte touto směsí květák. Druhou polovinu nastrouhaného čedaru smíchejte se strouhankou a nasypte na květák. Zapečte ve vyhřáté troubě.