LILEK NA ŘECKÝ ZPŮSOB

recept na zeleninový pokrm

 /  / Recepty / Zeleninové pokrmy / Lilek na řecký způsob

Na lilek na řecký způsob potřebujete:  4 lilky, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 cibule, sůl, 500g hovězího masa, 2 lžíce strouhanky, 2 vejce, pepř, 500g rajčat, 2 snítky oregana, 50g černých oliv bez pecky, 250 ml vývaru, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 500g rajčat nakrájených na kousky, kajenský pepř, 100g plátkového sýra.

Lilky podélně rozpulte, vydlabte a nechte okraj 1 cm. Potřete citrónovou šťávou a vnější stranu několikrát propíchněte. Dužinu rozmixujte. Nakrájenou cibuli smíchejte s masem, strouhankou, vejci, solí a pepřem. Nakrájejte rajčata, olivy a oregano. Rajčata, polovinu oregana, rozmixovaný lilek a olivy vmíchejte do masové směsí. Směsí naplňte lilky. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Ohřejte vývar, nalijte do formy a přidejte lilky. Pečte 70 minut. Nasekejte česnek a poduste na oleji. Přidejte rajčata, kajenský pepř a oregano. Povařte a okořeňte. Lilky obložte sýrem a grilujte 5 minut.