PLNĚNÝ ZELNÝ LIST NA KYSELÉM ZELÍ

recept na zeleninový pokrm

 /  / Recepty / Zeleninové pokrmy / Plněný zelný list na kyselém zelí

Na plněný zelný list na kyselém zelí potřebujete:  8 velkých zelných listů, 60g prorostlé slaniny, 1 oloupaná cibule, 1 lusk červené papriky, 75g dlouhozrnné rýže, 1/2 l vývaru, 200g mletého masa, 1 vejce, pepř, sůl, 1/4 lžičky majoránky, 1 lžíce sladké papriky, 400g kyselého zelí, 1 vejce, 1 lžíce sádla, 2 lžíce kečupu.

Velkou hlávku zelí 5 minut vařte. Odloupněte 8 listů a seřízněte naplocho žebra. Slaninu a cibuli nakrájejte na kostičky, osmahněte. Zalijte vývarem a rýži v něm 15 minut duste. Paprikový lusk opláchněte, vykrojte a nakrájejte na menší kostičky. Smíchejte s mletým masem, vejcem a rýží, osolte, opepřete a kořeňte majoránkou a paprikou. Naplňte vychladlé zelné listy, sviňte je a na obou stranách ohněte. Sádlo rozpusťte na mírném ohni. Na kyselé zelí položte zelné závitky. Zbývající vývar a kečup rozkvedlejte a přilijte. Duste přikryté.