ZELENINOVÉ LÍVANEČKY SE SALÁMEM

recept na zeleninový pokrm

 /  / Recepty / Zeleninové pokrmy / Zeleninové lívanečky se salámem

Na zeleninové lívanečky se salámem potřebujete:  600g očištěné míchané zeleniny (mrkev, hrášek, kapusta, květák, kedlubna), kousek cibule, 100g salámu, 30g másla, 3 vejce, 5 lžic polohrubé mouky, koření kari, pepř, sůl, tuk na smažení.

Očištěnou zeleninu pokrájejte na malé kousky, vložte ji na pokrájenou, na másle zpěněnou cibuli, osolte, okořeňte, podlijte trochou vody a duste doměkka. V dušené zelenině musí být všechna voda odpařená. Do prochladlé zeleniny vmíchejte salám pokrájený na kostičky a vejce rozšlehaná s moukou. Těsto vkládejte lžící do rozehřátého tuku a usmažte po obou stranách lívanečky. Podávejte s vařenými brambory, s kečupem nebo s tatarskou omáčkou a s hlávkovým salátem.