JIZERSKÝ VEPŘOVÝ KOTLET

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Jizerský vepřový kotlet

Na jizerský vepřový kotlet potřebujete:  Vepřové kotlety, cibule, anglická slanina, houby, vejce, pórek, petrželka, tuk na smažení, nové koření, bobkový list, Solamyl.

Na anglické slanině osmažte cibulku, na ni dejte houby, potom vejce. Do hotové směsi přidejte pórek a petrželku. Vepřové kotlety rozkrojte tak, že ze strany od kosti prořízněte kapsu a tu naplňte připravenou směsí a sešpendlete. Takto připravené kotlety zprudka orestujte na rozpáleném tuku, aby se maso zatáhlo, pak mírně podlijte, přidejte nové koření, bobkový list a dejte do trouby. Dle potřeby podlévejte. Připravujte pod pokličkou. Každou kapsu propíchněte, aby mohla šťáva ven. Nakonec šťávu zahustěte Solamylem a přeceďte. Vhodnou přílohou jsou bramborové placky nebo špalíčky z bramborového těsta.