UZENÁ KRKOVIČKA SE ŠVESTKOVOU OMÁČKOU

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Uzená krkovička se švestkovou omáčkou

Na uzenou krkovičku se švestkovou omáčkou potřebujete:  600g uvařené uzené vepřové krkovice, 250 ml vývaru z uzeného masa, 250g švestkových povidel, 3 lžíce medu, 1 lžička skořice, 1 lžička strouhané citronové kůry, špetka tlučeného hřebíčku, 100 ml červeného vína, sůl, světlá jíška na zahuštění.

Na přípravu omáčky použijte vývar z uzeného masa. Za stálého míchání do něj přidávejte povidla, med, půl lžičky skořice, strouhanou citronovou kůru a špetku tlučeného hřebíčku. Přilijte červené víno a dosolte. Podle potřeby zahustěte jíškou. Nechte krátce povařit a do připravené omáčky přidejte zpět naporcované uvařené maso a společně zahřejte. Podávejte nejlépe s bramborovými nebo chlupatými knedlíky.