VEPŘOVÁ KOTLETA V MAJONÉZE

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Vepřová kotleta v majonéze

Na vepřovou kotletu v majonéze potřebujete:  4 plátky vepřové kotlety, sůl, 4 velké cibule, 50g tvrdého sýra. Marináda: 250 ml majonézy, 1 lžička karí, 2 lžičky grilovacího koření, 3 lžičky kremžské hořčice.

Všechny suroviny na marinádu promíchejte. Maso osolte a lehce naklepte. Plátky masa protáhněte marinádou, naskládejte do misky a zbytkem marinády zalijte. Nechte v chladu uležet, nejlépe do druhého dne. Cibuli nahrubo nasekejte. Tři cibule rozprostřete na dno pekáče. Na cibuli naskládejte maso obalené marinádou a posypte je zbývající cibulí. Přikryjte a vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Po 50 minutách posypte maso nastrouhaným sýrem a ještě dalších 20 minut pečte. Na posledních 10 minut můžete pekáč odkrýt. Vhodnou přílohou jsou brambory a zeleninový salát.