JIŽANSKÉ KOTLETY

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Jižanské kotlety

Na jižanské kotlety potřebujete:  4 plátky vepřové kotlety, 1 velká cibule, 2 papriky, 1 plechovka loupaných rajčat, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté papriky, sůl, mletý pepř, oregano, 100 ml červeného vína, olej.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. Rajčata z plechovky vyndejte a překrájejte na kousky. Papriky zbavte semen a pokrájejte na proužky. Maso naklepte, z obou stran posolte a opepřete. Mouku smíchejte s mletou paprikou a v této směsi obalte z obou stran plátky masa. Prudce je opečte z obou stran na rozpáleném oleji a vyndejte z pánve. Ve výpeku osmažte cibuli do zesklovatění, přidejte pokrájené papriky a rajčata i se šťávou z plechovky. Přidejte větší špetku oregana, osolte, přilijte víno, promíchejte, vložte maso, přikryjte pokličkou a duste vše společně asi 10 minut. Vhodnou přílohou je rýže.