LAHŮDKOVÉ VEPŘOVÉ KOLÍNKO

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Lahůdkové vepřové kolínko

Na lahůdkové vepřové kolínko potřebujete:  2 vepřová kolínka, 10 stroužků česneku, 6 ks bobkového listu, 8 kuliček nového koření, 17 kuliček pepře, sůl, 6 lžic kečupu, 6 lžic medu, jablka.

Kolínka omyjte a potřete utřeným česnekem. Dejte do vody společně s bobkovým listem, novým kořením a pepřem. Více osolte a přiveďte k varu. Na mírném ohni nechte probublávat 2 hodiny. Potom rozehřejte troubu na 250 stupňů. Kolínka vložte do pekáče, kůži nakrájejte na kostičky, obložte oloupanými a jádřinců zbavenými jablky, podlijte vzniklým vývarem a potřete směsí z kečupu a medu. Přikryjte alobalem a pečte přibližně 1 hodinu. Sejměte alobal, znovu potřete zbytkem směsi a pečte tak dlouho, než se udělají krásné načervenalé kůrky. Během pečení průběžně podlévejte vývarem.