VEPŘOVÝ GULÁŠ S FAZOLEMI

recept na guláš

 /  / Recepty / Guláše / Vepřový guláš s fazolemi

Na vepřový guláš s fazolemi potřebujete:  150g bílých fazolí, 400g libové vepřové plece, 1 cibule, sůl, mletá sladká i pálivá paprika, olej, česnek, drcený kmín, 2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu, 2 lžíce hladké mouky, majoránka, kousek uzeného masa, 1 malá zelená paprika, bobkový list.

Fazole přeberte, propláchněte, zalijte studenou vodou a nechte několik hodin bobtnat. Pak vodu slijte, fazole zalijte čerstvou vodou a uvařte do změknutí. Nesolte. Vepřovou plec naklepte, nakrájejte na kostky a osolte. Cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo, zpěňte ji na rozpáleném oleji, vmíchejte mletou papriku, po zpěnění zalijte trochou vody a uveďte do varu. Přidejte maso, rajčatový protlak, rozetřený česnek, drcený kmín a duste, až maso téměř změkne. Zahustěte světlou jíškou z másla a mouky, dobře ji rozmíchejte a dále maso duste do změknutí. Nakonec přidejte scezené fazole, majoránku, bobkový list a prohřejte. Před podáváním porce posypte nakrájenou zelenou paprikou a nudličkami uzeného masa.