VEPŘOVÉ RAGÚ

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Vepřové ragú

Na vepřové ragú potřebujete:  500g vepřové plece, 1 cibule, 2 lžíce sterilovaného hrášku, 1 sladkokyselá okurka, 2 vejce vařená natvrdo, 2 lžíce oleje, 100 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl.

Nejdříve dejte uvařit vajíčka natvrdo. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Maso opláchněte a nakrájejte na kostky. Na pánvi si rozpalte olej, zpěňte na něm nakrájenou cibuli, přidejte maso a orestujte ho, osolte. Potom ho zaprašte paprikou, podlijte vodou a zvolna duste do změknutí. Podle potřeby mírně podlévejte. Maso vyjměte a dejte stranou, šťávu vyduste na tuk, zaprašte moukou, dobře promíchejte, osmahněte, zalijte vodou nebo vývarem, dobře rozšlehejte a asi 15 minut zvolna vařte. Nakonec přidejte smetanu, prohřejte, do omáčky vložte zpět maso, na kostky nakrájená natvrdo uvařená vajíčka, kostičky okurky a hrášek. Podle chuti dosolte a společně ještě asi pět minut prohřejte. Vhodnou přílohou je rýže, knedlík nebo noky.