SELSKÝ VEPŘOVÝ GULÁŠ S KŘENEM

recept na guláš

 /  / Recepty / Guláše / Selský vepřový guláš s křenem

Na selský vepřový guláš s křenem potřebujete:  600g vepřové plece, 150g vepřových ledvinek, 150g vepřových jater, 75g sádla, 200g cibule, 15g mleté papriky, 500 ml vody, mletý pepř, zázvor, kmín, majoránka, 2 stroužky česneku, 50g hladké mouky, 100g čerstvého křenu.

Nejdříve si omyjte, osušte a nakrájejte všechno maso. Poté na sádle osmahněte pokrájenou cibuli, přidejte mletou papriku, zpěňte, vložte na kostky nakrájené maso, orestujte, zalijte vodou, přidejte sůl, pepř, trochu zázvoru, kmínu, majoránky, utřený česnek, promíchejte a duste pod poklicí. Když bude maso poloměkké, přidejte na hranolky nakrájené ledvinky a játra, podlijte znovu vodou a duste do změknutí. Maso vyjměte, šťávu vyduste do tuku, zaprašte moukou, orestujte, podlijte a povařte. Šťávu přeceďte na maso a porce zdobte čerstvě nastrouhaným křenem. Podávejte s čerstvým chlebem nebo knedlíkem.