PRADĚDOVO TAJEMSTVÍ

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Pradědovo tajemství

Na pradědovo tajemství potřebujete:  4 vepřové kotlety bez kostí, 1 balení zeleninového leča, 1 cibule, 8 stroužků česneku, 5 lžic oleje, 5 lžic rajského protlaku, 1 dcl piva, 200g strouhané Nivy, sůl, pepř, oregáno, feferonky, 8 topinek.

Na oleji zpěňte cibuli, přidejte opepřené a osolené kotlety a orestujte z obou stran. Přendejte na talíř a do výpeku přidejte rajský protlak, zeleninové lečo, drcený česnek a pivo. Mírně povařte asi 3 minuty. Dochute pepřem, solí a oreganem. Maso dejte zpět a nechte prohřát. Na talíř klaďte vždy dvě klasicky připravené topinky potřené česnekem a přelijte je šávou se zeleninou. Na to položte porci masa a posypte hustě strouhanou Nivou. Ozdobte feferonkou.