ŘÍZKY ÚPLNĚ JINAK 1

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Řízky úplně jinak 1

Na řízky úplně jinak potřebujete:  Vepřové řízky, strouhanka, 1 vejce, sůl, pepř, 1 kostka bujonu, 1/2 l vody, olej, 1/4 másla.

Vepřové řízky mírně osolte a lehce naklepte. Trošku opepřete a pokládejte do strouhanky, ve které je naklepte tak, abyste do nich "vbouchali" co nejvíce strouhanky. Až není vidět maso, ale celý řízek je pokrytý strouhankou, obalte v rozšlehaném vajíčku a osmažte na oleji. Mezitím nechte svařit bujon s máslem a s vodou. Osmažené řízky naskládejte do pekáčku a přelijte vývarem z bujonu. Celé dejte zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků. Jako přílohu podávejte bramborovou kaši.

  Další varianty receptu