MASOVÉ ŠPÍZY S RAJČATY

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Masové špízy s rajčaty

Na masové špízy s rajčaty potřebujete:  600g vepřových panenek, 250g třešňových rajčat, 3 stroužky česneku, 3 snítky tymiánu, 3 snítky rozmarýnu, 3 snítky bazalky, 60 ml olivového oleje, sůl, pepř.

Vepřové panenky omyjte, osušte a nakrájejte na větší kostky. Rajčata omyjte, vyřízněte stopky a střídavě s kostkami masa napichujte na špejle a ukládejte do mísy. Česnek nadrobno posekejte. Tymián, rozmarýn a bazalku operte, otrhejte listy a najemno posekejte. Smíchejte s česnekem a olivovým olejem. Marinádou potřete každý masový špíz. Špízy osolte, opepřete a marinujte v chladničce nejméně 2 hodiny. Potom je vyjměte z marinády, nechejte okapat a na pánvi či grilu opékejte asi 8 minut. Hotové špízy upravte na mísu, ozdobte bylinkami a podávejte.