VALAŠSKÁ VELIKONOČNÍ PEČENĚ

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Valašská velikonoční pečeně

Na valašskou velikonoční pečeni potřebujete:  800g vepřové pečeně, 200g moravského uzeného masa, 1 větší cibule, 2 rajčata, 1 paprika, 2dl vývaru, 150g nastrouhaného eidamu, 400g uvařených brambor, rostlinný olej na smažení, zelená petrželka, sůl, pepř.

Maso naporcujte, plátky naklepte, opepřete a osolte. Opečte je prudce na pánvi s olejem. Potom je vložte na ohnivzdornou misku. Na zbylé části oleje zpěňte jemně nakrájenou cibuli a na ní poduste na kostky nakrájené uzené maso, rajčata, paprikové lusky a nasekanou petržel. Podušenou směs zalijte trochou vývaru a vše vařte ještě 3 minuty. Touto omáčkou přelijte připravené maso, pokryjte je plátky vařených brambor, posypte sýrem a dejte péct do předem vyhřáté trouby. Podávejte s nakládanou zeleninou.