NADÍVANÝ VEPŘOVÝ BŮČEK

recept na pokrm z vepřového masa

 /  / Recepty / Vepřové maso / Nadívaný vepřový bůček

Na nadívaný vepřový bůček potřebujete:  100g masa na řízky, 300g mletého masa, 1 vejce, 1 lžička soli, 1 lžička hořčice, 1/2 lžičky pepře, 1 lžíce rajského protlaku, 1/4 lžičky majoránky, 4 lžíce nasekané petrželky, 1 kg vepřového boku, 1/4 l masového vývaru, 2 lžíce vepřového sádla, 1 lžička hladké mouky.

Řízek nakrájejte na drobné kostičky, smíchejte s mletým masem, vejcem, kořením a petrželkou a dochuťte. Naplňte kapsu a otvor pevně zašijte. Vývar nechte vzkypět v pekáčku, vložte bůček kůží dolů a 10 minut povařte. Pečeni obraťte kůží nahoru, kůži nakrojte do tvaru mřížky, potřete sádlem, osolte a dejte do středu rozehřáté trouby. Při pečení častěji polévejte šťávou. Vypečenou šťávu zahustěte hladkou moukou, krátce povařte.